Bodite obveščeni o aktualnih akcijskih ponudbah in ne zamudite naših nasvetov pri opremi doma! Ob prijavi prejmete 10% popust za nakup v spletni trgovini! Velja za dodatke in dekor na zalogi.

S prijavo soglašam, da Kerin.Dom d.o.o moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o novostih do preklica. Seznanjen sem, da se iz sistema prejemanja elektronskih sporočil lahko kadarkoli izpišem, tako da v elektronskem sporočilu kliknem na odjavo.

Vaše elektronske naslove bomo varovali skrbno v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Več o tem si lahko preberete na Varstvo osebnih podatkov

 

Opremljanje otroške sobe vključuje več kot samo izbiro živahne stenske barve. Vaša zavestna izbira za kakovost, varnost in modularnost čvrsto zgrajene otroške sobe zagotovi naložbo, ki bo služila mnogo let.

 

 

 

 

 

1. Varnost in trajnost

 

Velikokrat se ne zavedamo, kako pomembno je, da je pohištvo v otroški sobi kakovostno. Izbira napačnega pohištva lahko slabo vpliva na otrokovo zdravje (alergije,motnje spanca), saj ta v svoji sobici preživi veliko časa in je s pohištvom stalno v stiku. Zato vam svetujemo, da izberete masivno pohištvo, saj je les naraven material in ne vsebuje škodljivih kemikalij. Preverite, da je les površinsko obdelan z laki na vodni osnovi, ki so prijazni do otrok in okolja.

Detajl, ki ga ne gre zanemariti pri nakupu otroškega pohištva so tudi zaobljeni robovi. Če je otrok še majhen, za varnost poskrbijo tudi zaščitne stranice (ki se kasneje odstranijo) in nižje spuščena postelja – tukaj pazite, da sama vzmetnica ni direktno na tleh – najbolje, da je letveno dno spuščeno dovolj nizko (kot na sliki).

Pohištvo Lifetime je izdelano iz borovega lesa, ki raste na Švedskem v skladu z deklaracijami za trajnostno gospodarjenje z gozdovi. Močan les je idealen za visokokakovostno pohištvo, ki ostane čvrsto in stabilno vrsto let, tudi ko se pretvori. Postelje izpolnjujejo najvišje varnostne zahteve in pogosto presegajo pravne evropske standarde. Pohištvo je tudi izdatno testirano s strani TUV in izpolnjuje standarde EN-747. Več kot 50 let izkušenj zagotovi premišljen izdelek, ki se danes prodja po vsem svetu. CERTIFIKAT

 

 

 

2. Izbira kvalitetne postelje

 

Za opremo otroške sobe je pametno izbrati pohištvo, ki raste z otrokom, od dojenčka do najstnika. Izberite dobro premišljen sistem, ki zagotavlja, da se pohištvo pretvori in tako prilagodi starosti, velikosti in interesom otroka.

Nikar se ne bojte izbrati večje postelje za manjše otroke. Za varnost poskrbijo zaščitne stranice, višek prostora pri postelji 90 x 200 pa lahko zapolnite z mehkimi blazinami. Tako bo malčku še udobneje. Ker otroci rastejo prehitro je nakup večje postelje naložba za prihodnost. Preverite, da ima ležišče letveno dno in ne zgolj desk, ker posledično ležišče ne diha.

Posteljni sistem Lifetime je zasnovan tako, da raste z otrokom, saj lahko osnovno posteljo oblikujete znova in znova – z dodajanjem in odvzemanjem. V odraščanju pride do obdobja ko je res kul spati na visoki postelji. Da se izognete menjavi postelje vsake dve leti Lifetime ponuja rešitev – posteljo, ki je zasnovana tako, da spremlja otroka v obdobjih odraščanja in se lahko pretvori v 4 različne postavitve. Kako? Poglejte si v videu.

 

 

 

 

 

 

 

3. Barve

Otroci imajo radi živahne barve, vendar se le teh naveličajo zelo hitro. Živahne barve raje namenite dodatkom kot so posteljnina, preproga, blazine, tabureji ipd. ali pobarvajte kakšno steno, ki jo je veliko lažje prepleskati, kot pa zamenjati celotno pohištvo. Pametnejše je, če izberete pohištvo v nevtralnih barvah, ki se ujema z vsemi barvnimi kombinacijami in je aktualno dalj časa.

 

Lifetime otroško pohištvo je zasnovano v treh barvah. Pohištvo je izdelano iz masivnega lesa, lahko pa izberete prekrivno belo barvo, beljeno – whitewash – kjer je nanos lazuren in je zato bolj opazna struktura lesa (grče). Novost je “greywash” – značilnosti so enake kot pri whitewashu, le da je ta sive barve.

Najpopularnejša barva je bela, saj se lahko kombinira prakično z vsem. Otroška soba mora biti svetla in zračna, kar bela barva omogoča, saj tudi optično poveča prostor.

 

 

4. Pisalna miza

Že v samem začetku je potrebno malčku nameniti prostor za igro in spoznavanje – igralni kotiček, ki ga opremimo z malo mizico in stolčki in s tem spodbujamo otrokov razvoj.

Kasneje otroški kotiček zamenjamo s pisalno mizo. Lahko izberete mizo, ki se nastavi po višini. Priporočena velikost pisalne mize je nekje 120/140 cm.

Za majhno sobo je rešitev postelja na višini. Prostor pod posteljo okrasimo z zavesicami in že je tukaj prikupen kotiček za igranje. Z vstopom v šolo igralnico pod posteljo zamenjamo z regalom, ki je obenem tudi izvlečna miza (na sliki). Regal ima poseben mehanizem, ki omogoča, da se mizna plošča zavrti in jo preprosto izvlečemo, ko jo potrebujemo in nato spet pospravimo pod posteljo. Regal služi kot shranjevalni prostor za šolske potrebščine.

 

 

 

 

5. Shranjevanje

Koliko prostora imate na razpolago?

Če je prostora dovolj, izberite večjo omaro, v katero lahko poleg oblačil pospravimo tudi igrače. Večja omara pomeni tudi več prostora za sezonska oblačila. Ob menjavi letnih časov zamenjajte sezonska oblačila iz zgornjih polic na spodnje, kjer jih otrok lažje doseže. Najprimerneje je, če je ima omara na hrbtu zračnike, predali pa so narejeni tako, da si otrok ne more pripreti prstov.

Če je prostora manj, lahko v kot postavite kotno garderobno omaro ali manjšo omaro z drsnimi vrati, ki ne zahtevajo dodatnega prostora za odpiranje vrat.

Prostor, ki nam ostane po tem, ko postavimo garderobno omaro, zapolnimo z regali, predali in poličkami.

Kaj pa prostor pod posteljo? Za “sleepover” se dodatno ležišče skriva v predalu, predal pa lahko služi tudi za shranjevanje posteljnine ali igrač.

 

 

 

 

Otroška soba bo v vsem svojem sijaju zaživela šele, ko se bo iz nje širil smeh in bo porisana kakšna stena 🙂

 

Z nakupom preverjenega izdelka, ki je okolju prijazen in ima dolgo življenjsko dobo prispevate k trajnostnemu razvoju, podprete pravično trgovino ter poskrbite za okolje in prihodnost vaših otrok. 

 

Potrebujete pomoč? Obiščite nas v salonu, kjer vam bomo z veseljem svetovali.

 

 

KATALOG OTROŠKEGA POHIŠTVA IN DODATKOV

 

 

X