Bodite obveščeni o aktualnih akcijskih ponudbah in ne zamudite naših nasvetov pri opremi doma! Ob prijavi prejmete 10% popust za nakup v spletni trgovini! Velja za dodatke in dekor na zalogi.

S prijavo soglašam, da Kerin.Dom d.o.o moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o novostih do preklica. Seznanjen sem, da se iz sistema prejemanja elektronskih sporočil lahko kadarkoli izpišem, tako da v elektronskem sporočilu kliknem na odjavo.

Vaše elektronske naslove bomo varovali skrbno v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Več o tem si lahko preberete na Varstvo osebnih podatkov

Preprosti nasveti, da se bo tudi v vaši kuhinji pretakala dobra energija.

V današnjih bivalnih prostorih je v kuhinji velikokrat zasnovan otok, okrog katerega poteka kuhanje in druženje.

 

Kuhinja je po Feng Shui prostor, ki hrani in vzdržuje življenje, zato velja za najpomembnejši del doma. Kuhinjo v Feng Shuiju povezujemo z zdravjem in blaginjo stanovalcev. Včasih je bil štedilnik najpomembnejši element v kuhinji saj je tam gospodinja preživela največ časa. Danes je velikokrat kosilo-večerja edini del dneva, ko se družina zbere. Feng shuij priporoča, da je kuhinja odmaknjena od vhoda v hišo in ne v neposredni vstopni liniji vrat.

Območje, ki je namenjeno pripravi hrane, naj bi bilo zaščiteno in zaprto na vsaj dveh straneh. Da se Qi lahko enakomerno razporedi, so zaželene pravilne oblike. Med štedilnikom in vodo naj bi bila razdalja vsaj 150 cm, zaradi konflikta elementarnimi stopnjami ognja in vode. Najugodnejši položaj kuhinjskih elementov je, da med pripravo hrane vidimo vhodna vrata. Štedilnik naj ne bi bil v neposredni liniji vrat.

 

 

Kuhinja mora imeti več ravni razsvetljave, mora biti zračna in čista, pomembno pa je tudi, da kuhinja ni preobremenjena z dodatki in dekoracijo. Sveže rastline prinesejo svežo energijo v vašo kuhinjo. Postavite skledo s sadjem, vazo z rožami, lončnico ali začimbe na kuhinjsko mizo ali pult oz. kjerkoli vam to dovoljuje postavitev kuhinje. Izberite barve, ki se med seboj dopolnjujejo in niso preveč agresivne. Topli toni naprimer blagodejno vplivajo na počutje. Konec koncev pa je najpomembneje, da si oblikujete prostor, v katerem se boste počutili najbolj domače.

X