Bodite obveščeni o aktualnih akcijskih ponudbah in ne zamudite naših nasvetov pri opremi doma! Ob prijavi prejmete 10% popust za nakup v spletni trgovini! Velja za dodatke in dekor na zalogi.

S prijavo soglašam, da Kerin.Dom d.o.o moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o novostih do preklica. Seznanjen sem, da se iz sistema prejemanja elektronskih sporočil lahko kadarkoli izpišem, tako da v elektronskem sporočilu kliknem na odjavo.

Vaše elektronske naslove bomo varovali skrbno v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Več o tem si lahko preberete na Varstvo osebnih podatkov

 

Kateri les je najbolj priporočljiv iz vidika obstojnosti in dolge življenjske dobe?

Plemenite vrste lesa, ki se uporabljajo za kvalitetno izdelavo teras so IPE, TEAK, CUMARU, MERBAU, SIBIRSKI MACESEN. Te vrste so poznane po svoji trdnosti, obstojnosti in dolgi življenjski dobi, njihova prednost pa je tudi odpornost na insekte, gnilobo, plesen in glive. Les IPE ima naprimer oceno požarne varnosti enako kot beton in jeklo, poleg tega pa je tudi izredno odporen proti zdrsu.

 

 

Oglej si referenčne terase pri naših strankah >>>

 

 

 

Vzdrževanje lesene terase

Po določenem obdobju lesene terase zaradi oksidacije in drugih zunanjih vplivov spremenijo svojo barvo v srebrnkasto. V kolikor želimo to preprečiti in ohraniti prvoten odtenek lesa, moramo teraso očistiti in nato premazati z oljem. Olje prodre globoko v lesne celice, jih prepoji in zapolni, s tem pa onemogoča vpijanje vode. Redno oljenje preprečuje cepljenje, grob videz in povečuje prožnost lesa, mehkejši les pa ščiti pred glivami in plesnijo.

 

 

 

Postopek je priporočljivo ponavljati enkrat letno. Najbolje je, če uporabimo naravna in ekološka olja, katera ponuja naš dobavitelj Osmo. Teraso bomo tako dodatno zaščitili pred zunanjimi vplivi in posledično podaljšali njeno življenjsko dobo.

 

 

Kupi čistila in olja za teraso tukaj >>>
Poglej ponudbo vrtnega pohištva >>>

 

Za več informacij nam piši na info@kerin-dom.si

 

 

 

X