Parket Ter Hürne

Parket nemške znamke Ter Hürne. Izbirate lahko med oljenimi ali mat lakiranimi parketi različnih odtenkov.

Parket v različnih imitacijah, od svetlejših do temnejših tonov, ki prostoru dodajo toplino ali sodoben oz. rustikalen pridih.

Sestava deske

Troslojna konstrukcija deske, kjer vsaka plast prevzame stabilizacijsko funkcijo, ki omogoča, da les bistveno manj niha. Tako tla ostanejo v formi vse življenje. 

Spodnji sloj

Kontrasloj je najnižji sloj parketa v neposrednem stiku s podlago. Tako kot drugi sloji je sestavljen iz neprekinjenega sloja lesa. Protinapetost zagotavlja, da so napetostne sile znotraj materiala uravnotežene. Parketu daje tudi dimenzijsko stabilnost, ki je potrebna za lebdeče polaganje.

Srednji sloj

Srednji sloj je notranje jedro in nosilec našega parketa. Poteka prečno na zgornjo plast. S tem je zagotovljeno uravnoteženje nateznih sil, ki delujejo na les zaradi podnebnih razmer. Za srednji sloj uporabljamo letvice iz masivnega lesa s stoječimi letnicami: izbran kos lesa, za katerega je značilna posebna stabilnost. Med letvicami pustimo zračne kanale, ki optimalno porazdelijo vlago po parketu in poskrbijo za dodatno stabilnost.

Vrhnji sloj

Vrhnji sloj je vidna in otipljiva površina parketa. Sestavljen je iz cca 3,5* mm debelega in trdega plemenitega lesa, tako imenovane obrabne plasti. Obdelujemo ga na različne načine, tako da mu damo svoj edinstven »videz in občutek«. Praktična stvar tega sloja: enostavno ga je obnoviti.

Zaščitni sloj

Zgornji sloj zaščitimo z naravnim oljem ali lakom.

Hitro in enostavno do položenih tal. Dolge stranice desk povežete tako, da jih zavihate. Na krajših straneh talne plošče, glavni strani, naš patentiran princip zagotavlja varno povezavo: z rahlim pritiskom se glavni strani zaskočita skupaj. Tam vgrajena vzmet naredi to povezavo trajno stabilno.

Konfigurator parketa

Za lažjo predstavo o parketu v prostoru si lahko vzorce ogledate v konfiguratorju.

Oglejte si vzorce v našem salonu

Obiščite nas v salonu in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri, ter vam pripravili ponudbo.

Za naročila ter za vse informacije smo vam na voljo tudi po telefonu 031 746 333
ali preko elektronske pošte od ponedeljka do petka od 10.00 do 19.00 ure.