Nakup preko spleta

Splošni pogoji

Splošni pogoji  spletne trgovine s pohištvom in dodatki za dom, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino KERIN.DOM (v nadaljevanju KERIN.DOM) upravlja podjetje KERIN.DOM, d.o.o., Ljubljana, Avstrijska ulica 3, BTC City Ljubljana, 1000 Ljubljana, ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine KERIN.DOM, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 
Dostopnost informacij

 

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 
Ponudba izdelkov

 

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine KERIN.DOM ažurira in spreminja pogosto in hitro. Zaradi različnih nastavitev naprav s katerimi uporabnik dostopa do spletne trgovine, lahko slike izdelkov barvno tudi nekoliko odstopajo od dejanskega izgleda. Vse slike predstavljajo izdelek pri naravni dnevni svetlobi.

 
Načini plačila

 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu (vrednost nakupa boste poravnali dostavnemu uslužbencu ob prevzemu blaga +2,20€ (provizija za odkupnino, ki jo pri plačilu po povzetju zaračuna dostavna služba). Plačilo po povzetju je možno le do zneska 200 EUR.
  • z nakazilom na račun upravitelja KERIN.DOM d.o.o.
  • preko sistema PayPal in navedenimi kreditnimi karticami 


Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju.

 
Cene

 

Cene so predstavljene kot redne cene. Redne cene so priporočene maloprodajne cene uradnega proizvajalca ali cene, ki jih sam oblikuje ponudnik. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zgotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 
Postopek nakupa

 

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov, naročilo potrdi, oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave.

 
Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov: trgovina@kerin-dom.si) da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, poškodovano, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Pri vračilu artiklov, kjer so bila koriščena sredstva s KERIN.DOM računa ali promocijska koda se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se vplačan znesek), prav tako se sredstva ne vrnejo ne KERIN.DOM račun – razen v primeru, če je bil koriščen KERIN.DOM darilni bon; ta se upošteva kot plačilno sredstvo in se ob vračilu blaga vrne na uporabnikov Kerin dom račun, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika. Vračilo vplačil vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Možnost vračila ne velja, če je potrošnik odstranil originalno pakiranje.

 
Reklamacije

 

Izdelka po 14 dneh od nakupa, ni mogoče vrniti brez utemeljenega razloga. V kolikor je razlog za vračilo reklamacija izdelka, mora kupec najprej poslati obvestilo o reklamaciji na e-mail: trgovina@kerin-dom.si. Obvezno mora priložiti skeniran račun, ki dokazuje, da je bil nakup opravljen preko spletne trgovine Kerin dom. KERIN.DOM d.o.o. v največ petih delovnih dneh po pisnem obvestilu kupca potrdi prejem reklamacije in sporoči, kako bo potekal celoten reklamacijski postopek.

 
Dostava

 

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku, ki ne bo daljši od treh delovnih dni od potrditve naročila. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije in DPD, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

  • osebni prevzem brez dodatnih stroškov v salonu KERIN.DOM, BTC City Ljubljana, Avstrijska ulica 3
  • Pošta Slovenije / DPD dostava paketa do vaših vrat 4,50€
  • brezplačna Pošta Slovenije / DPD dostava paketa do vaših vrat ob nakupu nad 100€

Osebni prevzem blaga v naših prevzemnih mestih:

  • salon KERIN DOM, Avstrijska ulica 3, BTC City Ljubljana, 1000 Ljubljana, (od ponedeljka do petka med 10.00 in 19.00 uro). Ob prevzemu je možno plačilo z gotovino ali plačilnimi karticami.
  • logistično skladišče KERIN DOM, Pelechova 15, 1235 Preserje pri Radomljah (od ponedeljka do petka med 8.00 in 15.00 uro, po predhodnem dogovoru). V tem skladišču je možen zgolj prevzem že plačanega blaga.

Po oddanem naročilu, kjer ste za način dostave/prevzema označili osebni prevzem, bomo za vaša naročila blago pripravili v dogovorjenem dobavnem roku na zgoraj navedenih prevzemnih mestih. Takoj, ko so izdelki pripravljeni, vas bomo o tem obvestili z elektronsko pošto, SMS sporočilom, ali s klicem na vašo telefonsko številko.

 
Varovanje osebnih podatkov

 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani pridobljene podatke na strani.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in za potrebe obveščanja o novostih in ugodnostih blagovnih znamk, ki jih zastopa. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Ponudnik bo na željo uporabnika nemudoma in trajno izbrisal vse njegove podatke s katerimi razpolaga. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
pošiljatelj bo jasno razviden,
različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, kjer bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
Varovanje osebnih podatkov / obvestilo o zasebnosti

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je:
Podjetje KERIN.DOM, d.o.o., Ljubljana

Podjetje KERIN.DOM, d.o.o. se zavezuje, da bo ščitila zasebnost uporabnikov spletne
trgovine in razvijala tehnologijo, ki omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino www.kerin-dom.si.

 
Privolitev

 

Z uporabo spletne trgovine uporabnik soglaša z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.

Z registracijo v spletno trgovino uporabnik dovoljuje, da KERIN.DOM, d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane v postopku registracije, varoval v skladu z ZVOP-1, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik se zavezuje tudi k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 
Zbiranje osebnih podatkov

 

Obisk spletne strani

Pri obisku spletne strani podjetje Kerin.Dom d.o.o. na spletnem strežniku, kjer gostuje, beleži določene podatke o obisku spletnih strani, IP številka, verzija brskalnika, čas obiska in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali na naši spletni strani. Tako zbranih podatkov podjetje Kerin.Dom d.o.o. ne obdeluje in jih ne povezuje z drugimi podatki, uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne strani in optimizacijo.

Naročanje na elektronske novice (e-novice)

Pri naročanju na elektronske novice nam posredujete elektronski naslov, kar zbiramo izključno za posredovanje elektronskih novic. Podatek zbiramo do odjave na elektronske novice. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli odjavite, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo za odjavo.

Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na elektronske novice, v potrditveni e-pošti označite, da soglašate, da podjetje Kerin.Dom d.o.o. vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja o novicah ter da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali odjavo uredite na spletni strani. Če ne boste označili, da z navedenim soglašate, podjetje Kerin.Dom d.o.o. ne bo pošiljalo obvestil na vaš elektronski naslov, niti ne bo zbiral ali obdeloval vašega naslova elektronske pošte. Podjetje Kerin.Dom d.o.o. namreč za prijavo na novice uporablja strogi
sistem predhodne odobritve uporabe elektronskega naslova (t. i. opt-in), kar pomeni, da pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila.

Spletna trgovina

Za nakupovanje v spletni trgovini ni potrebna registracija uporabnika, je pa možna. Pri registraciji mora uporabnik vnesti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi. Uporabnik mora vnesti podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo.

Podatki za osebni račun, potrebni ob registraciji:

 Ime(*)
 Priimek(*)
 Naziv podjetja
 Ulica (*)
 Mesto (*)
 Telefon (*)
 Elektronski naslov (*) (Naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli podatke o
registraciji. Prav tako boste nanje prejeli novo geslo v kolikor bi pozabili obstoječe)
 Osebno geslo(*) (Geslo si izmislite sami. Zaradi zaščite podatkov naj geslo vsebuje tudi številke in znake)
 Pošiljanje e-pošte(*) (Označite ali želite prejemati elektronske novice,…). V kolikor ne boste izrecno izbrali zahteve za pošiljanje, vam elektronskih novic ( o novostih…) ne bomo pošiljali.

Podatki plačnika:

 Ime(*)
 Priimek(*)
 Naziv podjetja
 Ulica(*)
 Mesto(*)
 Poštna številka(*)
 Telefon (*)
 Elektronski naslov (*)
 Pošiljanje e-pošte(*) (Označite ali želite prejemati elektronske novice,…). V kolikor ne boste izrecno izbrali zahteve za pošiljanje, vam elektronskih novic ( o novostih…) ne bomo pošiljali.

Polja za vnos podatkov plačnika so enaka kot pri podatkih za dostavo na drug naslov.
Podatki za dostavo se lahko razlikujejo od podatkov za plačilo. Zgoraj navedena podatke zbiramo izključno za zagotavljanje in izvedbo vašega nakupa in storitve dostave, ki jih imamo z našim pogodbenim partnerjem za dostavo.

 
Sprememba osebnih podatkov

 

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje osebne podatke, naslov za dostavo in plačilo. To stori tako, da se prijavi v blagajni spletne trgovine in poljubno spreminja svoje podatke. Druga možnost je, da pošljete kakršnokoli spremembo vaših podatkov na naš elektronski naslov info@kerin-dom.si in vaše podatke bomo spremenili. Pravico pa imate tudi do izbrisa podatkov oziroma izbrisa registracije. V tem primeru bomo izbrisali podatke o registraciji, ohranili pa bomo le podatke vašega naročila / nakupa, ki jih potrebujemo skladno z Zakonom o davku na dodano vrednost in se hranijo 10 let.

 
Uporaba osebnih podatkov

 

Podjetje Kerin.Dom d.o.o. zbira podatke v spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Vaši osebni podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani tretjim osebam, razen v primeru izvedbe storitve dostave, ki jo za nas izvaja naš pogodbeni izvajalec.

Na elektronskem naslovu info@kerin-dom.si lahko na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo, dobite informacijo glede podatkov, ki se nanašajo na vas.

Podjetje Kerin.Dom d.o.o. se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov
uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili zgolj za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta.

Osebnih in kontaktnih podatkov ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja ne bomo uporabljali v druge namene ter tretjim osebam. Storili bomo vse, da Vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. V primeru spora imate pravico vložiti ugovor na info@kerin-dom.si ter pritožbo pri informacijskemu pooblaščencu.

Za vsa vprašanja se lahko obrnete na info@kerin-dom.si.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomankanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

PRAVILA NAGRADNIH IGER

Opredelitev pojmov

Organizator nagradne igre je družba Kerin.Dom d.o.o., Avstrijska ulica 3, BTC City Ljubljana, 1000 Ljubljana. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah. Dobitnike nagrad določi naključna funkcija računalniškega izbora ali komisija organizatorja.

Pravica sodelovanja v nagradni igri

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe zaposlene pri organizatorju nagradne igre ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejemajo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

Pravila sodelovanja v nagradni igri

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

Elektronsko nagradno žrebanje

V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.

Obveznosti izžrebanca

Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel. Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke – ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko številko, vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.

V kolikor organizator nagradne igre v treh(3) delovnih dni od trenutka, ko dobitnik pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz kateregakoli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre ali kako drugače preko spletne strani www.kerin-dom.si pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre soglaša, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja. Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime in naslov uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določi osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova trgovina@kerin-dom.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

 
Želimo vam obilo prijetnih nakupov!
Ekipa KERIN.DOM
 
 
KERIN.DOM, d.o.o., Ljubljana, Avstrijska ulica 3, BTC City Ljubljana, 1000 Ljubljana
Showroom: Kerin.Dom, BTC City Ljubljana, Avstrijska ulica 3, 1000 Ljubljana
T: 01 585 18 60, M: 031 746 333
trgovina@kerin-dom.si